TWITTER YOUTUBE FACEBOOK FORUM SANT ADRIÀ DE BESÒS INICI
  Actualitat

TREBALLAR AL NADAL
08/12/2011

VOLS TREBALLAR AQUEST NADAL I NO SAPS PER ON COMENÇAR.... EL CIREJ    (CENTRE D´INFORMACIÓ I RECURSOS PER L´EMANCIPACIÓ JUVENIL) T´AJUDARÀ EN LA TEVA RECERCA.
S'apropa el Nadal, una època de l'any que fa que les opcions que tenen els joves per trobar feina augmentin. Les celebracions típiques que es produeixen durant aquestes festes fan que les opcions que tenen els joves per trobar feina augmentin, ja que es registra un increment del consum que fa que les empreses necessitin més personal per atendre les demandes de la població.

 

Es tracta d'un treball temporal que ens permet aconseguir un diner extra i que es pot compaginar amb els estudis. Així, tenim una oportunitat magnífica per adquirir noves competències, millorar el nostre Currículum Vitae i fer nous contactes.


 

ELS PRIMERS PASSOS

 

A l'hora de començar a buscar feina de cara al Nadal el primer que cal fer és acudir a un centre especialitzat. Allà obtindrem orientació i assessorament i ens ensenyaran a fer un bon currículum, a disposar d'un carta de presentació correcta i, alhora, ens facilitaran tots els canals que podem utilitzar per trobar un treball. Nosaltres us proposem :


 

Centre d'Informació i Recursos per a l'emancipació Juvenil (CIREJ)

 

 

De la mateixa forma, abans de presentar la nostra candidatura a una empresa cal tenir en compte aspectes com el currículum vitae o la carta de presentació. Brevetat, claredat, honestedat i positivitat són aspectes que cal cuidar a l'hora d'elaborar aquests documents. Des de Barcelonès Jove us facilitem alguns recursos:

 

Com redactar el Currículum Vitae

 

Com redactar una Carta de Presentació

 

Cal tenir també present que el procés de buscar feina triga uns dies i que per això ens hem de preparar amb temps. Tot i que les campanyes de Nadal comencen al mes de desembre i s'allarguen fins a gener, l'increment de l'activitat consumista es produeix abans. Els Torrons i les figures del Betlem, per exemple, comencen a elaborar-se al setembre. Tot i així, les empreses comencen a buscar feina a principis o mitjans de novembre. És durant aquesta data quan s'inicien els processos de selecció.

 

I a l'hora d'acudir a una entrevista, recorda que es valoren molt positivament aspectes com: ser agradable, tolerar la tensió, la capacitat per resoldre problemes o tenir confiança en hom mateix. Evita els nervis, una actitud passiva i semblar arrogant.

 

Consells per fer front amb èxit una entrevista de treball


 

CANALS PER TROBAR FEINA

 

* Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

El Servei d'Ocupació de Catalunya disposa d'un seguit de serveis en matèria laboral: ofertes de feina, orientació professional, cursos de formació... Només cal que presentis el DNI i, si ja has treballat abans, el número d'identificació de la Seguretat Social.

 

* Empreses de Treball Temporal

Les empreses de treball temporal, anomenades ETT, són empreses privades que es dediquen a intermediar entre les empreses i els treballadors. El vincle legal del treballador es manté amb la ETT.

 

* Empreses de Selecció de Personal

Les empreses de selecció de personal són privades i es dediquen a seleccionar el candidat per a l'empresa client. El vincle legal es realitza entre treballador i empresa usuària.

 

*Feina per Internet

  A través de pàgines web especialitzades que es dediquen a fer-ho o contemplar l'opció de l'autocandidatura: Consisteix en presentar el teu currículum directament a les empreses que t'interessin. Abans de fer-ho, elabora una llista d'empreses on t'agradaria treballar i després posa't en contacte amb Recursos Humans.


 

LES FEINES MES DEMANDADES

 

Si ja has decidit que vols treballar al Nadal, has de saber que existeixen determinades professions especialment demandades.

 

Dependent de botiga

 

Manipulador de cistelles de Nadal

 

Pare Noel, Rei Mag i Patge

 

Empaquetador de Regals

 

Mosso de Magatzem i repartidor

 

Cambrer, cuiner i personal pels hotels

 

Monitor d'esquí

 

Hostesses i promotors


 
 
    Xarxes socials

  Contacte
Telèfon: 93 381 20 04
Fax: 93 462 25 98

e-mail: joventut@sant-adria.net
Copyright
Copyright © 2011 SAB JOVE Sant Adriá de Besòs.
Tots els drets reservats.

RSS Feed Fòrum Facebook